Sangeorgiu de Mures

Am fost placut surprins toamna trecuta sa primesc cateva seminte de rosii din partea unei cititoare a acestui blog. Nu mai repet toata istoria acestor seminte de rosii pentru ca o puteti citi aici. In orice caz, m-am bucurat cand le-am primit, dar bucuria cea mare a fost anul acesta cand am avut in gradina confirmarea ca sunt niste rosii de exceptie.
seminte de rosii romanesti
Sangeorgiu de Mures este o rosie cu crestere nedeterminta si maturitate medie, de sezon.

Fructele au o culoare rosie corai de vedeta adevarata. Din cele 4 fire pe care le-am avut anul acesta, am dedus, statistic, faptul ca forma este in general rotunda, gen beefsteak, cu umerii putin incretiti. Este o rosie mare, de gabarit. La mine maximul a fost ceva peste 450g. Miezul este in acelasi ton de culoare, bine format, dens si cu un numar de seminte sub medie. Gustul? Ei bine, gustul este extraordinar, mai ales daca rosia este bine coapta.

Frunza este normala, tufa inalta, viguroasa, 1,5-1,7m, rezistenta la boli normala. Productivitate medie, buna
seminte de rosii romanesti
Ce n-am afllat, este de cand cultiva persoana din Sangeorgiu aceste rosii. Dar inca nu e timpul pierdut pentru asta, cu putin noroc s-ar putea rezolva

3 Raspunsuri la Sangeorgiu de Mures

  1. Pingback: Sarut mana, Doamna Cristina! | Rosii din Gradina

  2. Pingback: Cu gandul la seminte de rosii pentru la anul | Rosii din Gradina

  3. Pingback: Seminte vechi si noi | Rosii din Gradina

Lasa un comentariu

Daca ai cultivat acest soi, m-as bucura foarte mult sa stiu parerea ta, mai ales privind felul in care el s-a comportat in gradina ta. Nu uita sa precizezi zona unde se afla gradina ta, pentru a sublinia modul in care acest soi se adapteaza in diverse locuri din tara. In felul acesta vei ajuta multi gradinari sa aleaga rosiile cele mai potrivite pentru gradina lor. In numele lor, si al meu, iti multumesc.