Roze de la Miss.K

Nu insistati sa va spun cine este Miss.K. Intelegerea dintre noi doi a fost ca pentru moment doreste sa ramana o anonima, desi rosia pe care a crescut-o cu atata drag este o lucrare deosebita. Poate ca intr-o zi Miss.K va dori sa va spuna mai multe. Eu o astept. Pana atunci insa, intelegerea ramane intelegere si trebuie respectata.
seminte de rosii
Roze de la Miss.K este o un soi de tomate cu crestere nedeterminata si maturitate (coacere) medie, in sezon.,

Fructul, adica rosia, este de culoare roz aprins, inspre rosu, usor turtit si cu umeri verzi pal, gen beefsteak. , car viguroasa. Miezul est tot de culoare roz, ferm si bine format, cu un numar de seminte obisnuit. Ca marime, majoritatea fructelor s-au situat in jurul a 300g si peste. Cand este bine coapta Roza de la Miss.K are un gust inspre dulceag, amestecat cu o alta aroma pe care inca n-am reustit sa o identificam precis, desi cele mai mulre optiuni sunt pentru iasomie. Este potrivita in primul rand pentru consumul in stare proaspata. Si sucul proaspat este bun.
Roz de la Miss.K
Tufa este de inaltime medie 1,40 – 1,60m, frunza normala. S-a comportat bine in gradina mea, cu piatra vanata ca unic tratament.

2015 a fost primul an in care am cultivat-o, dar cred ca am sa repet experienta

1 Raspuns la Roze de la Miss.K

  1. Pingback: Racit cobza | Rosii din Gradina

Lasa un comentariu

Daca ai cultivat acest soi, m-as bucura foarte mult sa stiu parerea ta, mai ales privind felul in care el s-a comportat in gradina ta. Nu uita sa precizezi zona unde se afla gradina ta, pentru a sublinia modul in care acest soi se adapteaza in diverse locuri din tara. In felul acesta vei ajuta multi gradinari sa aleaga rosiile cele mai potrivite pentru gradina lor. In numele lor, si al meu, iti multumesc.