Mere Rosii de la Teasc

Teascul este o comuna doljeana cu oameni harnici si buni gospodari. Specializarea numarul unu este varza. Se poate vedea asta mai ales toamna, cand se apropie vremea de bagat la putina.
seminte de rosii
Eu am gasit acolo si o rosie buna, care merita cultivata. Gospodarul o avea in gradina de vreo 7-8 ani, adusa de la o cunostinta dintr-un sat vecin. Acolo ar fi si o varietate galbena. Trebuie cautat.

Nere rosii este o tomata care are o crestere nedetrminata si o maturitate medie, de sezon

Cand sunt coapte, fructele sunt de culoare rosie-roza, ca forma aduc intr-adevar cu un mar, sunt mari, atingand frecvent 300-400g. Mai toate au umeri usor verzui. Miezul este tot de culoare rosie-roza, pupla destul de densa si seminte sub medie.

Desi anul acesta a fost unul dificil, nu am avut probleme deosebite cu acest soi. Zeama bordeleza a fost suficienta ca tratament.
seminte de rosii
Cresc inalte, tufa fiind compacta si viguroasa. Frunza este nirmala. Are nevoie de sustinere buna

1 Raspuns la Mere Rosii de la Teasc

  1. Pingback: Mere Rosii | Rosii din Gradina

Lasa un comentariu

Daca ai cultivat acest soi, m-as bucura foarte mult sa stiu parerea ta, mai ales privind felul in care el s-a comportat in gradina ta. Nu uita sa precizezi zona unde se afla gradina ta, pentru a sublinia modul in care acest soi se adapteaza in diverse locuri din tara. In felul acesta vei ajuta multi gradinari sa aleaga rosiile cele mai potrivite pentru gradina lor. In numele lor, si al meu, iti multumesc.