Frumoasa Didi

Va povesteam in alt loc despre faptul ca amicul meu Paul din Focsani are o prietena pe care o chiama Cornelia. Ei bine, tocmai a venit vremea sa va spun ca mai are o prietena care se numeste Didi. Nu stiu cum face Paul, dar si aceasta Didi este pasionata de rosii pe care le cultiva cu mult drag in gradina proprie. Lui Paul, una i -sa parut foarte interesanta, asa ca mi-a trimis-o si mie. Ii multrumesc.
seminte de rosii
Frumoasa Didi, asa am numit eu rosia in discutie, este cu crestere determinata si maturitate medie. Fructul este de culoare rosie, turtit si lobat. De fapt, adevarul este ca aceasta rosie are forme foarte surprinzatoare. Toate insa sunt turtite si lobate. Ca marime se incadreaza lejer in clasa medie spre mare.

Miezul este si el de culoare rosie, bine format si dens in continutul sau. Imediat ce tai rposia, se vede cu ochiul liber ca miezul este plin de zeama si suc. Seminte nu prea multe. Gustul foarte bun, de rosie veche, de demult. Poate fi folosita la orice, dar cred ca pentru sucuri, paste si bulioane este foarte potrivita.
seminte de rosii
Tufa creste potrivit de inalta (1,5m), dar foarte viguroasa. Trebuie un arac pentru sprijin. Productivitatea buna. Frunza normala, rezistenta la boli in limita obisnuita

O rosie care te ajuta oricand si nu te lasa la greu

Comments are closed.