Aurora de Constanta

Seminte de rosii din acest soi am primit de la Doamna Aurora din judetul Constanta. Mai mult despre identitatea dumneaei nu am voie sa spun, dar ii voi pastra numele strans legat de aceasta rosie, pentru ca mi-a dat un lucru bun, de care trebuie sa avem grije ca sa nu se piarda. Am inteles ca Aurora de Constanta are o vechime de vreo 20 de ani in gradina celei care o ingrijeste. Felicitari doamna, ati facut un lucru de exceptie.
seminte de rosii
Aurora de Constanta este o tomata cu crestere nedeterminata si coacere medie, de sezon

In stadiul de maturitate fructul este de culoare rosie deschisa, in forma de inima, cu o piele neteda. Fructele sunt de marime medie. In linii mari, Aurora de Constanta este o rosie de tip inima de bou, cu un miez bine format, suculent, cu textura fina si foarte putine seminte. Gustul este unul foarte bun, ceea ce face ca aceasta tomata sa merite atentia unui gradinar interesat de o rosie cu gust adevarat. Este foarte buna pentru prelucrarea in forma de paste si bulioane, dar si in stare proaspata face fata cu succes. Ca orice tomata inima de bou, trebuie anticipata foarte bine faza de coacere si culeasa la momentul oportun, altfel isi pierde din aspect si calitati.
seminte de rosii
Tufa creste inalta si viguroasa. Productivitatea este obisnuita. Frunzele normale cu acel aspect permanent de ofilit (frunza rasucita) caracteristic inimilor de bou. Rezistenta la boli normala, simtindu-se foarte bine la mine in gradina cu tratamentul minimal pe care il ofer.

3 Raspunsuri la Aurora de Constanta

  1. Pingback: Aurora in loc de curcubeu | Rosii din Gradina

  2. Stanciu Nicolai says:

    A existat în trecut,un soi de roșii cu același nume,de Aurora. Aurora de Tulcea,se cultiva pe suprafețe mari și se folosea la industrializare, la fosta fabrica de legume /fructe,”Dunarea”din Tulcea.

Lasa un comentariu

Daca ai cultivat acest soi, m-as bucura foarte mult sa stiu parerea ta, mai ales privind felul in care el s-a comportat in gradina ta. Nu uita sa precizezi zona unde se afla gradina ta, pentru a sublinia modul in care acest soi se adapteaza in diverse locuri din tara. In felul acesta vei ajuta multi gradinari sa aleaga rosiile cele mai potrivite pentru gradina lor. In numele lor, si al meu, iti multumesc.