Ardei Roz Dulce

Este o rosie pe care am gasit-o peste deal, in gradina unor tineri. De fapt, rosia asta face parte din ‘zestrea de seminte’ cu care fata a venit in casa baiatului. Facand niste analogii, fata a ajuns la concluzia ca in gradina parintilor ei, aceasta rosie trebuie sa aiba o vechime de 13-15 ani. De unde au luat-o acestia, nu stia, dar satul lor fiind aproape de Dunare, poate sa fi ajuns de la bulgari.
semnte de rosii
Tinerii o numeau ‘Ardei Roz’ dupa forma si culoare. Eu i-am zis ‘Ardei Roz Dulce’ pentru ca are o anumita dulceata specifica.

Deci, Ardei Roz Dulce este un soi de rosii cu crestere nedeterminata si maturitate medie – se coace la mijlocul sezonului de vara. La inceput fructul este verde, pentru ca la maturitate sa fie de culoare roz, de forma alungita ca un ardei mai gros, ascutita la varf. Pulpa este ferma, consistenta si contine putine seminte. In ceea ce priveste gustul, mie mi s-au parut cele mai dulci rosii pe care le-am mancat vreodata. Poate ca m-am inselat. Nu le-am folosit la conserve, dar cred ca pentru bulion si pasta sunt excelente

Tufa este puternica, are frunze normale si creste pana la o inaltime de 1,2m. La mine in gradina s-au comportat bine fiind doar stropite cu piatra vanata.

Lasa un comentariu

Daca ai cultivat acest soi, m-as bucura foarte mult sa stiu parerea ta, mai ales privind felul in care el s-a comportat in gradina ta. Nu uita sa precizezi zona unde se afla gradina ta, pentru a sublinia modul in care acest soi se adapteaza in diverse locuri din tara. In felul acesta vei ajuta multi gradinari sa aleaga rosiile cele mai potrivite pentru gradina lor. In numele lor, si al meu, iti multumesc.