Ce naste din seminte …

Bag sama in lumea gradinarilor e un adevarat concurs cine creste cea mai mare rosie din seminte. De data asta am dat peste o rosie verde de fix 4lb, adica, pe limba noastra, de exact 1.81437. Ceva mai mica decat olandeza aia care l-a ametit pe Correggio acum vreo zece zile. seminte de rosii Mega Marv
Cu 7 grame, dar gradinarul cu pricina e mandru foc de faptul ca a intrat in 4LB TOMATO CLUB, adica in clubul celor care au reusit sa puna pe cantar o rosie (ma rog, una verde) de minim 4lb. Din urmatoarea poza se vede ca rosia cu pricina are o circumferinta de 23 si 1/4 inch, adica de 59 cm cu un pic de bataie.
seminte de rosii Mega Marv
Daca ar fi taiat-o pe ecuator ne-am fi lamurit daca are prea multe seminte, daca are un miez carnos, plus alte chestii. Asa ateptam si cred ca avem mult de asteptat pentru ca precis tipul umbla cu ea in buzunr si o arata la toata lumea.

Mai aflam ca soiul este Mega Marv, cunoscut si sub numele de The Mother ship si provine din seminte cumparate de la DT din Utah.

Tot de la tipul asta am invatat si o smecherie. Ca sa ai mai mult de castigat, rosia trebuie culeasa nu prea coapta. El s-a dat a fi fost foarte nerabdator sa o puna pe cantar, dar probabil ca pe masura ce se coc, rosiile, chiar si cele mari – sau mai ales cele mari, scad in greutate. Ca sa vezi cu ce se ocupa altii in timp ce noi ne luptam cu seceta.

This entry was posted in Adiacente, Privind in gradina altora. Bookmark the permalink.

Lasa un comentariu

Daca ai cultivat acest soi, m-as bucura foarte mult sa stiu parerea ta, mai ales privind felul in care el s-a comportat in gradina ta. Nu uita sa precizezi zona unde se afla gradina ta, pentru a sublinia modul in care acest soi se adapteaza in diverse locuri din tara. In felul acesta vei ajuta multi gradinari sa aleaga rosiile cele mai potrivite pentru gradina lor. In numele lor, si al meu, iti multumesc.