Seminte de rosii ratacite

Astazi m-m sculat cu putina lene in suflet. Nu stiu de ce , dar nu prea aveam tragere de inima sa ma scol si sa ma duc la gradina chiar in zori.

Poate si faptul ca stiam ca e greu de intrat in ogor din cauza ca solului inca moale sa fi avut o contributie la aceasta decizie.

In orice caz, termin postarea, ma arunc in sa si dau fuga la gradina. Cand ma intorc, poate ca va mai povestesc.
seminte de rosii
Rosia de astazi o pierdusem la un moment dat. O pierdusem ca nume si provenienta. Punguta zip in care erau semintele cazuse din plicul cu care venise, nu observasem la timp, si nu mai puteam reconstitui. Era doar o eticheta pe care cu greu puteam citi ce scrie, iar ce credeam eu ca scria nu gaseam pe internet.

Dar ea, ca toate fetele cuminti, isi vedea de treaba ei si se facea in fiecare zi mai frumoasa. Asa ca, n-am avut incotro si am i-am contactat pe cei de afara cu care facusem schimb in iarna si am clarificat situatia.

Am dewsoperit astfel ca tomata in cauza se numesteMong, un soi gen beefsteak, despre care se spune ca face fructe mari chiar daca nu-i dai tot ce-i trebuie. Si are si un gust bun, seminte putine, buna la toate, musai o voi trece pe lista scurta.

This entry was posted in Ganduri de sezon, Soiuri de rosii and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Lasa un comentariu

Daca ai cultivat acest soi, m-as bucura foarte mult sa stiu parerea ta, mai ales privind felul in care el s-a comportat in gradina ta. Nu uita sa precizezi zona unde se afla gradina ta, pentru a sublinia modul in care acest soi se adapteaza in diverse locuri din tara. In felul acesta vei ajuta multi gradinari sa aleaga rosiile cele mai potrivite pentru gradina lor. In numele lor, si al meu, iti multumesc.