Pas (III) mare spre gradina: alegeti locul

Eu am zis ca acesta este un pas mare, dar, in functie de situatie si posibilitati poate fi un pas mare sau poate sa nu fie de loc.

Adica, sunt posibilitati care se poate si posibilitati care nu se poate. Daca in curte este stramtoare, nu prea aveti ce alage si trebuie sa va multumiti cu situatia de fapt. Daca aveti norocul sa fie un loc insorit, atunci toate sunt in regula. Daca locul este umbros, trebuie sa gasiti flori si legume care nu au pretentii mari fata de lumina.
seminte de rosii
Dar sa speram ca aveti o curte mare care sa va ofere mai multe optiuni. In cazul acesta chiar vorbim despre un pas mare si important, ceea ce in primul rand inseamna ca trebuie sa aruncati o privire prin preajma pentru a evalua locul in care doriti să fie amplasata viitoarea gradina. Locatia pe care o alegeti ar trebui sa fie conforma cu tipul de gradina pe care l-ati ales la primul pas si in acelasi timp sa ajute plantele sa creasca frumoase si sanatoase.

Indiferent de tipul de gradină pe care pe care l-ati decis, evitati din capul locului zonele din curte unde apa pare sa balteasca după o ploaie torentiala. Acest lucru indica faptul ca acolo solul este ori prea moale ori prea lutos si sa stiti ca majoritatea plantelor vor crește mai bine intr-un sol bine drenat.

Pe urma, priviti cu atentie la soare si la felul cum se misca in timpul zilei. Cu cateva exceptii, legumele prefera sa aiba lumina solara din abundenta, deci daca faceti o gradina de legume alegeti un loc care nu este umbrit de copaci sau de casa. Florile sunt mai putin pretentioasa si veti putea alege unele care sa creasca in zone de umbra mai mult sau mai putin deasa.

Daca solul nu este de calitate, nu va panicati, se pot face unele corectii. Cel mai usor este sa se aduca pamant fertil si mranita care sa fie amestecate cu solul existent. Sau puteti face unul sau mai multe paturi inaltate unde sa plantati flori sau legume. Pentru paturi sunt necesare niste rame de lemn care sa fie umplute cu sol corespunzator. Dupa preferinte, in loc de rame puteti face o zidarie joasa din caramida sau boltari. Ambele variante de paturi au avantaje si dezavantaje. Eu nu sunt partizanul paturilor de cultura, desi existenta lor ma-ar ajuta sa ma aplec mai putin
seminte de rosii
Chiar daca nu aveti spatiu, puteti realiza lucruri frumoase folosind vase mari unde sa cresteti in special flori. Uneori pasiunea si bunul gust duc la rezultate surprinzatoare.

This entry was posted in Chestiuni tehnice, Ganduri de sezon and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Lasa un comentariu

Daca ai cultivat acest soi, m-as bucura foarte mult sa stiu parerea ta, mai ales privind felul in care el s-a comportat in gradina ta. Nu uita sa precizezi zona unde se afla gradina ta, pentru a sublinia modul in care acest soi se adapteaza in diverse locuri din tara. In felul acesta vei ajuta multi gradinari sa aleaga rosiile cele mai potrivite pentru gradina lor. In numele lor, si al meu, iti multumesc.