Mic dejun cu prunisoare

Si astazi e caldura, nu poti respira, n-ai unde sa te bagi la fereala, ca pana si la umbra e soare.

Cica, imi trimite un mesaj un amic de pe blog, o solutie ar fi ca sa dam drumul la centrala termica. Pe asta o putem regla sa faca 25-26 de grade.

De dimineata am facut baie fetelor. Cum este un adevarat chin sa petreci o noapte aici in oras, ma duc mai pe seara la gradina, ca acolo e mai racoare, iar maine ma scol dis-de-morning si le ud in tihna, pentru ca miercuri seara am ceva treaba la oras si le voi lasa sa se descurce singure.

Acum, sa ne intoarcem la rosiile noastre. Cred ca despre Tanti Fanica lui Brabete v-am mai povestit. De la ea am Tata Vacii Romaneasca. Dansa nu este din comuna noastra, e mai de departe, dar a venit aci dupa barbat.

Se pare, insa, ca are o pasiune pentru rosiile alungite, in genul prunisoara. Anul trecut mi-a dat cateva rosii dintr-un soi pe care dansa il apreciaza foarte mult. Il avea de la o sora, care mai locuieste in comuna de unde se trage, Isalnita. Zicea ‘au gust bun, sunt vrejurile pline, nu cresc inalte si fac tot timpul’seminte de rosii.

A avut dreptate Tanti Fanica. De regula, prunisoarele astea sunt determinate. Astea nu, produc in continuu pe etaje, desi la mine in gradina nu depasesc 80 – 100cm inaltime.

Cum ies la udat in zori, micul dejun il consum la fata locului, de regula cu Stupice, Bloody Butcher si aceste prunisoare.

This entry was posted in De ras, Ganduri de sezon, Soiuri de rosii and tagged , , . Bookmark the permalink.

2 Raspunsuri la Mic dejun cu prunisoare

  1. Teodora says:

    Grozav de mult îmi plac roșiile prunisoare, iar astea par tare gustoase!
    In alta ordine de idei in jur de 20 Septembrie am sa vin in Craiova, credeți ca pot sa cumpăr de la Dvs seminte de rosii ?

Lasa un comentariu

Daca ai cultivat acest soi, m-as bucura foarte mult sa stiu parerea ta, mai ales privind felul in care el s-a comportat in gradina ta. Nu uita sa precizezi zona unde se afla gradina ta, pentru a sublinia modul in care acest soi se adapteaza in diverse locuri din tara. In felul acesta vei ajuta multi gradinari sa aleaga rosiile cele mai potrivite pentru gradina lor. In numele lor, si al meu, iti multumesc.