Invitatie la bal

Asa cum as dori sa se inteleaga din titlul de mai sus, incet-incet fabricuta mea de rosii se pune pe picioare. Din acele seminte de rosii pe care le-am plantat in iarna au crescut tufe, au inflorit, au facut gogonele, au intrat in parga. In curand se vor coace si voi trece la cules. Sigur voi avea si seminte. Mai multe sau mai putine, in functie de ce este inauntrul rosiei. Stiti ca unele rosii au seminte mai multe altele, din contra, sunt mai zgarcite la numar si cantitate.
Grasa taraneasca
Abia sosit de la gradina, vreau sa impartasesc cu voi bucuria altor tomate care au pasit voiniceste pe calea maturizarii. Sunt de fapt doua soiuri, Ovi’s Romanian Giant si Grasa Taraneasca. Despre primul soi puteti citi mai multe aici Ovi’s Romanian Giant. E un soi de rosii pe care l-am cultivat si in anii trecuti dar am pierdut plicul cu seminte. Multumesc inca o data amicului A52 pentru amabilitatea de a ma ajuta la nevoie.

Al doilea soi este nou si pentru mine si pentru voi. L-am obtinut cu greu dupa lupte seculare. In final am primit cateva seminte de rosii din care a iesit ce vedeti in poza. Soiul este originar de undeva din Maramures, nu din Bihor cum ziceam eu la inceput. Cand voi afla mai multe, va voi spune. Cel de la care le am, de fel de pe langa Deva, le-a primit la randul lui anul trecut ca fiind ‘seminte de rosii bune de tot’ si nu l-a interesat sa afle mai multe. Ca sunt bune, mi-a confirmat. Din cat se poate vedea in poze, pot confirma si eu. Mai asteptam 7-10 zile si si vom vedea culoare, miez, seminte, gust, ma rog, toate cele.
seminte de rosii
Deci, stati aproape, in curand va incepe balul. Pana atunci pregatiti papioanele.

This entry was posted in Ganduri de sezon, Soiuri de rosii and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Raspuns la Invitatie la bal

  1. Pingback: Rosii din Gradina

Lasa un comentariu

Daca ai cultivat acest soi, m-as bucura foarte mult sa stiu parerea ta, mai ales privind felul in care el s-a comportat in gradina ta. Nu uita sa precizezi zona unde se afla gradina ta, pentru a sublinia modul in care acest soi se adapteaza in diverse locuri din tara. In felul acesta vei ajuta multi gradinari sa aleaga rosiile cele mai potrivite pentru gradina lor. In numele lor, si al meu, iti multumesc.