Din nou despre ploaie

Abia am scapat si iar vine ploaia, cel putin asa sustine un cod galben anuntat de INM. Si nu vine singura, vine cu vijelie, grindina. Poate ca nu si in zona mea. De fapt n-as dori nimanui.

Ce sa mai spun, cine oare sunt eu ca sa pot opri ploaia? O poate face David Copperfield ? Cred ca nici macar el.
seminte de rosii
Dar sa nu uit ca blogul acesta este unul mai mult despre rosii, decat despre alte lucruri. Am luat la mana rosiile aduse de la tara si am ajuns la concluzia ca nu v-am spus nimic despre Cuore di Bue Albenga, sau mai pe scurt Cuore Albenga. Este originara din Italia, de la tarmul marii. Cele 5 fire pe care le am sunt cele mai inalde din gradina. Cartea spune ca pot atinge greutatea de 1 kilogram, dar in gradina mea acest lucru inca nu s-a intamplat. Dar este o rosie harnicuta, care isi face treaba linistita. Ori de cate ori treci pe langa ea, ai ceva de bagat la traista.

O alta rosie pe care am asteptat-o cu sufletul la gura este cea din imagine. Amicul meu englez Mike sustine ca este cea mai dulce rosie din lume.seminte de rosii Si pentru ca este cea mai dulce, este normal ca ea sa fie originara din Romania. Cernetu este numele ei pentru ca vine din satul cu acelasi nume din judetul Teleorman. Cum a ajuns in Anglia inca nu am aflat. Mike o are de la un prieten care la randul lui o are tot de la un prieten. Inca se mai lucreaza la stabilirea legaturilor si poate candva vom avea norocul sa aflam cum a ajuns ea sa vorbeasca limba engleza. Sincer sa fiu, dulceata ei nu m-a convins, dar trebuie sa tin cont si de faptul ca dupa atatea zile ploioase e prea plina de apa ca sa ofere gustul obisnuit. Dar rea nu este

Mai vorbim, poate chiar maine

This entry was posted in Chestiuni tehnice, Ganduri de sezon, Soiuri de rosii and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Raspunsuri la Din nou despre ploaie

  1. adrian-petru says:

    Ce dor nebun de roșii proaspăt culese din grădină m-a apucat, citindu-ți povestea asta, maestre.

Lasa un comentariu

Daca ai cultivat acest soi, m-as bucura foarte mult sa stiu parerea ta, mai ales privind felul in care el s-a comportat in gradina ta. Nu uita sa precizezi zona unde se afla gradina ta, pentru a sublinia modul in care acest soi se adapteaza in diverse locuri din tara. In felul acesta vei ajuta multi gradinari sa aleaga rosiile cele mai potrivite pentru gradina lor. In numele lor, si al meu, iti multumesc.