Trei motive pentru a cultiva si consuma rosii

1. O rosie medie contine la fel de multe fibre ca o felie de paine – cca 2 grame – dar are numai 35 de calorii

2. Rosiile sunt o sursa importanta de Vitamina C, un puternic antioxidant. Cunoscuta ca si acid ascorbic, Vitamina C joaca un rol important in lupta impotriva infectiilor de tot felul contribuind la un sistem imunitar sanatos. O rosie medie ofera corpului uman 40% din nevoia zilnica de Vitamina C.
seminte de rosii
3. Vitamina A este un alt important antioxidant prezent in compozitia rosiilor cu o actiune extrem de pozitiva asupra sistemului imunitar. Tomatele, mai ales cele de culoare rosie contin beta-caroten si lycopen care sunt transformate in Vitamina A. Pe langa influenta decisiva asupra sistemului imunitar, Vitamina A este importanta pentru mentinerea unei vederi sanatoase, o crestere si dezvoltare normala sa si pentru sistemul de reproducere. O rosie medie furnizeaza 20% din necesarul zilnic de Vitamina A

Daca vrei seminte de rosii pentru gradina ta, aici poti gasi niste soiuri foarte valoroase

This entry was posted in Chestiuni tehnice and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Lasa un comentariu

Daca ai cultivat acest soi, m-as bucura foarte mult sa stiu parerea ta, mai ales privind felul in care el s-a comportat in gradina ta. Nu uita sa precizezi zona unde se afla gradina ta, pentru a sublinia modul in care acest soi se adapteaza in diverse locuri din tara. In felul acesta vei ajuta multi gradinari sa aleaga rosiile cele mai potrivite pentru gradina lor. In numele lor, si al meu, iti multumesc.