DJ pentru seminte de rosii

Tocmai am vazut la televizor ca o noua meseria a fost inventata, acea de DJ pentru seminte de rosii.

Nu, nu este o gluma sau cel putin asa pare. Tarasenia se intampla tocmai in indepartata Australie, unde niste gradinari au constatat ca albinelor din zona nu le plac florile de rosii (tomate) si prin urmare polenizarea era in suferinta. Trecem peste faptul ca rosiile sunt autopolenizante, in sensul ca isi fac treaba singure. La televizor se spunea ca metoda este aplicabila si altor plante, deci este posibil ca lor sa le foloseasca mai mult, desi nici la tomate o buna polenizare nu este o idee tocmai rea.seminte de rosii

Metoda consta in a te plimba printre randurile de plante (rosii sau ce or fi ele) cu un difuzor directional in care se aude muzica la alegerea si gustul gradinarului. Undele sonore proiectate spre plante de la o distanta de 1,5 – 2 metri, produc vibratii care fac planta sa tremure de emotie, antreneaza printre altele si polenul si astfel fecundarea se produce. In emisiune se preciza ca succesul este garantat suta la suta, adica nu ramane nicio planta neinsarcinata. Deocamdata metoda a fost incercata in sere si solarii. Nu se stie inca nimic despre succesul ei in aer liber, dar promit sa stau cu geana pusa pe televizor si cum aflu ceva demn de semnalat dau fuga si va informez de indata.

Sa vezi acum manele cu gramada despre seminte de rosii si alte plante. Presimt un slagar devastator “Fara numar in solar”. Singura problema ar fi ca musai gradinarul trebuie sa poarte casti de protectie atunci cand distribuie rosiilor sale o muzica mai ritmata.

This entry was posted in Adiacente, Chestiuni tehnice and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

4 Raspunsuri la DJ pentru seminte de rosii

 1. Bogdan Alexandrescu says:

  Nu pot să spun decăt ce-mi vine în minte, prima dată….mare ți-e grădina Doamne.
  Și mai nou, cum am citit la dvs., va fi plină și de australieni, haha. Să vedem cine îi sare gardul…
  O seară cât mai plăcută…

  • Valerian says:

   Radem noi, dar nu se stie. In fond, muzica, mai ales cea ritmata, produce niste vibratii care n-ar fi exclus sa desprinda polenul de pe partile masculine ale florii de tomate, care, conform legii gravitatiei, poate cadea peste partile feminine si produce astfel polenizarea.

   • Bogdan Alexandrescu says:

    asa este, aveti dreptate. se poate, de ce nu?

   • aradeanca says:

    Pe mine nu ma surprinde de loc. De ziua armatei au trecut cateva avioane supersonice deasupra zonei unde locuiesc. Sa nu va spun cum vibrau geamurile(termopane) din cauza sunetului puternic. De treceau asta vara pe aici sigur as fi avut o recolta mai bogata in gradina.

Lasa un comentariu

Daca ai cultivat acest soi, m-as bucura foarte mult sa stiu parerea ta, mai ales privind felul in care el s-a comportat in gradina ta. Nu uita sa precizezi zona unde se afla gradina ta, pentru a sublinia modul in care acest soi se adapteaza in diverse locuri din tara. In felul acesta vei ajuta multi gradinari sa aleaga rosiile cele mai potrivite pentru gradina lor. In numele lor, si al meu, iti multumesc.