Nicio masa fara rosii

Lycopenul este un antioxidant care imbunatateste functionarea sistemului de imunitate, care reduce inflamarile din organism, care previne aglomerarile sanguine si formarea de cheaguri.

Recent, cercatatorii de la Universitatea Eastern Finland, au concluzionat ca barbatii care au un nivel ridicat de lycopen sunt cu 55% mai putin dispusi sa sufere un atac cerebral sau cardiac in comparatie cu cei care au un nivel scazut al acestui antioxidant.

De ce va spun toate acestea? Pentru ca cel mai mult lycopen se gaseste in rosii. Fiind foarte bogate in antioxidantul lycopen, consumul de rosii, sustin cercetatorii finlandezi, trebuie neaparat incurajat deoarece astfel se minimizeaza riscul de infarct.

Asa ca

1. Trebuie sa consumati rosii de cinci ori pe zi: dimineata, la pranz si seara, plus inca de doua ori intre mese.

2. Deoarece s-a constatat ca fumatorii au un nivel scazut de lycopen, propun ca in locul cafelei, la o tigare sa fie servita o rosie.

PS. Amicul de peste ocean (cel din postul anterior) a gasit mult cautatele rosii Emmy. Este asa de bucuros incat mi-a promis ca la anul  ma va ajuta sa repatriez cateva seminte. Doamne-ajuta!

This entry was posted in Adiacente and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Lasa un comentariu

Daca ai cultivat acest soi, m-as bucura foarte mult sa stiu parerea ta, mai ales privind felul in care el s-a comportat in gradina ta. Nu uita sa precizezi zona unde se afla gradina ta, pentru a sublinia modul in care acest soi se adapteaza in diverse locuri din tara. In felul acesta vei ajuta multi gradinari sa aleaga rosiile cele mai potrivite pentru gradina lor. In numele lor, si al meu, iti multumesc.