Norocul de a avea ghinion

Ramasese ieri sa dau niste telefoane ca sa vad daca la gradina a plouat ceva. Ghinion, raspunsuri negative, prin urmare m-am transportat pentru a executa udatul de rigoare.

Ajuns la fata locului am inspectat situatia, am mai pus mana pe ici, pe colo, ca sa se mai racoreasca pamantul.

Si uite asa s-a pornit ploaia, dar una usoara, cu picaturi rare si mici. M-am tras sub un acoperis si imi faceam diverse socoteli. Tot plouand mocaneste s-a facut intuneric. Acum, mi-am zis eu, trebuie sa mai stau sa vad ce se alege, ca maine dimineata iar dau telefoane sa vad cum stau lucrurile.

Pe la unsprezece noaptea s-a ales, a pornit o ploaie buna. Dupa o jumatate de ora dormeam dus. Scapasem de grija udatului. Pana la urma, ghinionul a fost cu noroc.

De dimineata am constatat ca se poate intra cu greu pe ogor, prin urmare imi pot permite un week-end citadin.
seminte de rosii
Si pentru ca poate am facut lumea curioasa, am plecat cu doua rosii din alea secretoase rau. Poate ca m-am grabit si trebuia sa le mai las 2-3 zile sa se coaca. Dar, avand in vedere o oarecare lipsa a pozelor la nivel modial, m-am zis sa ma grabesc un pic sa nu mi-o ia altu’ inainte.

Asa ca, doamnelor si domnilor, Babushkin Sekret se prezinta in fata dumneavoastra. Deocamdata am cules doua rosii mai mititele, una avand 284 de grame. Bune la gust si fara prea multe seminte.

Cele mari au ramas cuminti pe locul lor si cred ca mai au nevoie de minim o saptamana ca sa se coaca. Iar celelalte, cand le-o veni timpul, ca suntem aci, si din moment ce le-am luat fata altora cu pozele, acu’ putem sta linistiti ca nu mai este nici un fel de graba. Adica este, dar vorba din batrani, mai bine festina lente

This entry was posted in Privind in gradina altora, Soiuri de rosii, Stand pe ganduri and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Lasa un comentariu

Daca ai cultivat acest soi, m-as bucura foarte mult sa stiu parerea ta, mai ales privind felul in care el s-a comportat in gradina ta. Nu uita sa precizezi zona unde se afla gradina ta, pentru a sublinia modul in care acest soi se adapteaza in diverse locuri din tara. In felul acesta vei ajuta multi gradinari sa aleaga rosiile cele mai potrivite pentru gradina lor. In numele lor, si al meu, iti multumesc.