Minibel, o rosie cuminte

Minibel este o rosie pitica (dwarf) foarte nimerita pentru a fi cultivata in balcon sau chiar intr-un interior cu suficienta lumina. Este considerata ca fiind de o maturitate medie, 68-72 de zile, atingand o talie de sub 35cm. Se simte bine intr-un container de 2,5 litri si nu necesita o atentie deosebita.

Spre rusinea mea, eu chiar am crezut acest lucru, din care cauza nu pot oferi o poza proprie. Am trei exemplare intr-un balcon cu expunere spre nord, dintre care doar unul m-a bucurat cu o floare. Le-am mutat in balconul cu mai multa lumina si caldura si sper ca in curand sa le treaca supararea. Poza expusa este luata de pe net.

Despre aceasta rosie se spune ca este destul de productiva, oferind suficiente fructe rosii, de tip cireasa, 12 g, in comparatie cu dimensiunile sale reduse. Dar sa nu credem tot ce se scrie, mai ales faptul ca nu trebuie sa le dam o atentie speciala. Eu sunt Stan Patitul. Inca un lucru, dar care ar trebui sa ramana secretul nostru pentru ca altfel s-ar supara rau de tot pe mine. Cel care mi-a daruit semintele mi-a spus ca gustul rosiilor nu merita efortul, dar ca tomatele Minibel sunt deosebite ca plante decorative asezate intr-un mod inspirat in cosulete de nuiele adecvate.

This entry was posted in Soiuri de rosii and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Lasa un comentariu

Daca ai cultivat acest soi, m-as bucura foarte mult sa stiu parerea ta, mai ales privind felul in care el s-a comportat in gradina ta. Nu uita sa precizezi zona unde se afla gradina ta, pentru a sublinia modul in care acest soi se adapteaza in diverse locuri din tara. In felul acesta vei ajuta multi gradinari sa aleaga rosiile cele mai potrivite pentru gradina lor. In numele lor, si al meu, iti multumesc.