Pink Bulgarian Giant

Pink Bulgarian Giant este un soi de rosii bulgaresc aparut pe piata in ultimii ani. Este cunoscut faptul ca de regule timpul de maturizare (coacere) al unei rosii este in relatie directa cu marime fructului care trebuie copt. Pe scurt, un fruct mare are nevoie de mai mult timp pentru a se coace. Daca se consulta statistica se poate observa ca, in cele mai multe cazuri, rosiile de tip ‘giant’, adica uriase, sunt tarzii
seminte de rosii
Este evident ca un soiuri de rosii care produc fructe ‘giant’, dar se coc mai repede decat cele tarzii (tardive) se bucura de foarte mare interes pe piata. Un astfel de soi este si Pink Bulgarian Giant

Acest soi este cu crestere nedeterminata si o maturitate medie. La maturitate, fructul este mare, putand atinge greutatea de 1kg, este de culoare roz, iar forma este de tip beefsteak, adica turtita, cu umerii incretiti foarte fin. In interior se descopera o pulpa zemoasa, cu cavitati bine structurate si o cantitate normala de seminte. Productivitatea este peste medie.

Pink Bulgarian Giant dezvolta o tufa puternica, inalta de 1,80 – 2,0m. Frunza este mare si de tip normal. Necesita sustinere buna (arac sau alt sistem solid)

Lasa un comentariu

Daca ai cultivat acest soi, m-as bucura foarte mult sa stiu parerea ta, mai ales privind felul in care el s-a comportat in gradina ta. Nu uita sa precizezi zona unde se afla gradina ta, pentru a sublinia modul in care acest soi se adapteaza in diverse locuri din tara. In felul acesta vei ajuta multi gradinari sa aleaga rosiile cele mai potrivite pentru gradina lor. In numele lor, si al meu, iti multumesc.