MarNar

Aceasta rosie are o istorie interesanta. Un danez (crad ca si numele il am notat pe undeva) s-a jucat cu multi ani in urma incrucisand doua soiuri de rosii: Neves Azorean Red cu Marianna’s Peace. La fiecare recolta a retinut doar fructele pe care le-a considerat cele mai frumoase si gustoase, a prelevat semintele si le-a semanat din nou si dupa multi ani a obtinut un soi destul de apreciat pe care l-a botezat (aici n-a mai dat dovada de fantezie) MarNar.
seminte de rosii
MarNar este un soi de tomate cu crestere nedeterminata si coacere medie de sezon. Ajuns la maturitate, fructul are o culoare rozalie, o forma rotunda usor turtita cu slabe incretituri, cu o greutate mare de 300gr si chiar mai mult.

Pulpa este de culoare rosiatica, densa, zemoasa, cu seminte bine structurate. Gustul este bun, echilibrat, racoros. O productivitate foarte buna, Si o culoare la moda care atrage cumparatorii la taraba. Cui calitatile ei, MarNar este o rosie buna la toate. Garantez ca merge bine in salate sau intr-un platou alaturi de o branza buna si un ardei iute-iute.
seminte de rosii
Planta este solida, creste cam de 1,5-1,8m si formeaza ramuri viduroare. Are nevoie de sprijin bun. Asa cum am mai spus , productivitate foarte buna. Rezistenta la boli in limitele normale.

Gustoasa si productiva, exact ce-i trebuie unui om gospodar

Comments are closed.