Limbaugh’s Legacy Potato Top

Avem de a face cu o rosie care s-a cunoscuta ca fiind una dintre rosiile familiei Limbaugh din Robinson, Pennsylvania. mai aproape de zilele noastre, Fred Limbaugh se mandrea cu faptul ca tatal si bunicul sau o cultivasera in gradina familiei inca inainte de 1930.
seminte de rosii
Initial, rosia s-a numit Potato Top, dar dupa moartea lui Fred Limbaugh (Februarie 2008) a fost redenumita Limbaugh’s Legacy Potato Top in semn de respect si omagiu fata de cel care o ingrijise cu deosebita dragoste si pasiune.

Aseasta rosie are o crestere nedeterminata si o maturitate medie, de plin sezon.

Fructele sunt mari, putand ajunge chiar la 1kg pe bucata. La mine in gradina, anul acesta maximul a fost 438g, asa cum se poate vedea. Sunt de culoare roza, usor plate, incretite un pic in partea lor superioara. Mai toate au umeri verzi in hurul cotorului. Miezul este bine conturat, ferm si zemos, cu o cantitate normala de seminte. Gustul este foarte bun, echilibrat, cu o aroma de leguma proaspata.
seminte de rosii
Tufa creste viguroasa si compacta, nu prea inalta 1,4- 1,6m, dar necesita sustinere. Frunza este tip cartof. Productivitatea acestei rosii este peste medie

La mine in gradina a dovedit o rezistenta normala la mana si alte agresiuni.

O rosie care merita tot interesul

1 Raspuns la Limbaugh’s Legacy Potato Top

  1. Pingback: Seminte de rosii in ploaie | Rosii din Gradina

Lasa un comentariu

Daca ai cultivat acest soi, m-as bucura foarte mult sa stiu parerea ta, mai ales privind felul in care el s-a comportat in gradina ta. Nu uita sa precizezi zona unde se afla gradina ta, pentru a sublinia modul in care acest soi se adapteaza in diverse locuri din tara. In felul acesta vei ajuta multi gradinari sa aleaga rosiile cele mai potrivite pentru gradina lor. In numele lor, si al meu, iti multumesc.