Grightmire’s Pride

In ciuda numelui pur englezesc, aceasta rosie este una de origine Yugoslava. Se pare ca vecinii nostri sarbi aveau lucruri bune in gradinile lor. Istoria ne spune ca aceasta rosie a ajuns in America de Nord via Fred Grightmire din Dundas, Ontario, Canada, care probabil ca a fost soldat in trupele UN, a vazut rosie la fata locului, a apreciat-o cum se cuvine, a luat-o cu el in Canada si a facut-o cunoscuta prin anii 2002-2004.
seminte de rosii
Soiul Grightmire’s Pride are o crestere nedeterminata si o maturitate medie, de sezon. Fructul este de culoare roz, in forma de inima cu o pielita intinsa si foarte subtire. Ca marime, le pot incadra in categorie ‘medie’, cele mai multe cantarind un pic peste 200g.

Miezul este rosu-rozaliu, dens, plin de carne si cu seminte putine. Gustul este excelent si confirma interesul pe care Fred Grightmire l-a purtat acestei tomate. Buna pentru consum zilnic, dar cred ca o pasta de tomate din acest soi face toti banii.
seminte de rosii
Tufa creste de inaltime medie, 1,4-1,5m, destul de viguroasa. Necesita sprijin pentru ca este foarte productiva si trebuie sa poarte multa greutate in spinare. Buna rezistenta la boli. Frunza normala.

In traducere, Grightmire’s Pride, inseamna ‘mandria lui Grightmire’, numecare este justificat pe deplin.

Comments are closed.