Daniels

Rosiile de culoare roz sunt din ce in ce mai la moda. Se pare ca reusesc sa aiba gust bun, personalitate – adica gabarit, aspect – si versatilitate, in sensul ca le poti folosi la orice. Daniels este una dintre aceste tomate.

Soiul acesta a fost adus candva din Germania si crescut cu mare pasiune intr-o ferma din Missouri, America, timp de multi ani. Asa se face ca acuma este considerata americanca get-beget si chiar prinsa in anuarul lor incepand din 1999.
seminte de rosii
Tomata Daniels are o crestere nedeterminata si o maturitate de sezon. Fructele sunt de culoare roz, au in general o forma de beefsteak, sunt lobate (incretite) si au o piele foarte fina. Gustul este unul deosebit, acesta fiind motivul pentru care a fost adus din Germania. Miezul este dens, consistent si fara prea multe seminte. Daca mai adaug si faptul ca are o productivitate deosebita, oferind fructe de gabarit maricel in intervaliul 250-500gr, am spus tot ce era nevoie.

Recapituland si tragand concluzii asupra celor spuse mai sus, deducem ca Daniels este o rosie buna la toate, de la consum proaspat la conserve (seminte putine). Apoi, productivitatea o recomanda ca un adevarat sustinator al gospodariei in masura in care este ingrijita asa cum trebuie.
seminte de rosii
Tufa creste inalta (1,80m) si dezvoltata. Daca adaugam si faptul ca are multe fructe, deducem necesitatea unui sprijin serios. Frunza este de tip cartof, desi este cunoscuta si o varianta numita ‘Daniels rl’ cu frunza normala. Are o buna rezistenta la factorii climatici agresivi si bolile specifice.

Asa cum spuneam, cultivarea rosiilor roze poate fi de bun augur, iar Daniels este sigur o optiune printre cele mai bune.

Comments are closed.