Bizon Giant

Trebuie sa marturisesc faptul ca sunt un pic in deruta pentru ca nu stiu cum e mai bine sa ma refer la acest soi ‘Bison’ sau ‘Bizon’? Nici nu l-am gasit pe internet, mi-aduc aminte ca l-am primit cumva ‘pe sub mana’ de la un cultivator de rosii mari (extra large) care a facut un gest de prietenie fata de mine. Ii multumesc foarte mult pe aceasta cale.
seminte de rosii
Dar sa mergm mai departe si sa-i zicem Bizon Giant. Asta si pentru ca cele mai dese referinte sunt din zona ruseasca si acolo bizonul e bizon, lucru care trebuie respectat.

Aceasta varietate are o crestere nedeterminata si o maturitate medie, de sezon. Fructul este de culoare rozalie. Se pare ca rozaliile sunt la moda. Forma este de beefsteak, turtita cu cu multe incretituri. O pielita subtire ca a mai tuturor rozaliilor. Miezul rosu sangeriu, bine conturat, dens, cu seminte intr-un numar decent. Gust bun, chiar mi-a placut. Cred ca este potrivita pentru consum zilnic. Gabaritul mare, cele mai mari rosii pe care le-am avut au fost de 673g, respectiv 426g. Cel care mi-a dat semintele zicea ca se duc usor catre 1kg. Binenteles in situatie de conditii optime, ceea ce la mine anul acesta, din motive obiective, n-a fost cazul. Dar si asa, sunt remarcabile.
seminte de rosii
Tufa dezvoltata este puternica si cam de 1,5m inalta. Necesita sprijin. Frunza normala. Productivitate normala. Rezistenta la boli normala. Nu stiu nimic despre originea ei, dar cel care mi-a dat-o e englez. Deci, deocamdata o declar englezoaica.

Cred ca e o rosie buna, chiar daca nu se stiu prea multe despre ea.

Comments are closed.