Sakharnyi Pudovichok

Este vorba despre o rosie oarecum noua, fiind introdusa in circuitul comercial de o firma ruseasca din Siberia in anul 2006.
seminte de rosii
Traducerea numelui este oarecum dificila din cauza ca termenului ‘Pudovichok’ i se poate atribui mai greu o semnificatie exacta. Cei mai multi asociaza acest cuvant cu ‘pud’, o unitate de masura a greutatii care atarna 40 de pounds englezesti, adica echivalentul a 18,143 kg.

Cun ‘Sakharnyi’ este clar legat de zahar, ‘Pudovichok’ ar trebui sa sugereze ca este virba despre o rosie mai dulce decat cele obisnuite.

La maturitate fructele sunt de culore rosie nu prea intensa din cauza miezului portocaliu. Sunt mari (pot atinge usor 500g) de regula rotunde, desi nu sunt excluse si exemplare putin turtite, si usor incretite. Miezul este ferm, cu putine seminte si un gust deosebit. De regula fructele sunt grupate cate 3-4 in buchete.
seminte de rosii
Planta are o crestere nedeterminata si dezvolta o tufa compacta, viguroasa. Sakharnyi Pudovichok este o tomata destul de timpurie pentru marimea fructelor sale, avand un bun comportament in regiunile cu climat mai rece sau cu veri scurte

Este foarte productiva

Lasa un comentariu

Daca ai cultivat acest soi, m-as bucura foarte mult sa stiu parerea ta, mai ales privind felul in care el s-a comportat in gradina ta. Nu uita sa precizezi zona unde se afla gradina ta, pentru a sublinia modul in care acest soi se adapteaza in diverse locuri din tara. In felul acesta vei ajuta multi gradinari sa aleaga rosiile cele mai potrivite pentru gradina lor. In numele lor, si al meu, iti multumesc.