Red Bulgarian Giant

Vecinii nostri de peste Dunare sunt gradinari priceputi. Si nu stiu cum fac ei ca intotdeauna au soiuri deoseite. De cand ma stiu, daca doreai sa ai ceva mai ca lumea in gradina, trebuia musai sa te ingrijesti de seminte bulgaresti. Ai zice ca acuma, cand orizonturile s-au deschis, poti lua seminte bune si din alta parte. Si chiar asa este, numai ca si ei le au tot de pe la bulgari.
seminte de rosii
In ciuda numelui sau englezesc, soiul de rosii Red Bulgarian Giant este o lucrare bulgareasca. Inadins i-au pus un nume stralucitor ca sa poata sa-l imprastie mai usor in lumea larga. Si cred ca au reusit

Red Bulgarian Giant este o rosie cu crestere nedeterminata si cu o maturitate medie, de plin sezon. La maturitate, fructul este mare, de culoare rosie, usor turtit gen beefsteak, cu coaja neteda si placuta la atingere.Aceasta rosie este deosebita in primul rand pentru ca se maturizeaza destul de rapid daca luam in considerare ce marime are fructul, care poate ajunge lejer la greutatea de 1kg. Alte soiuri de tip ‘Giant’ au nevoie de o vara intreaga pentru a coace fructele, ori soiul acesta are nevoie doar de 70-80 de zile de la plantarea rasadului. Productivitatea este buna

Alte calitati care recomanda Red Bulgarian Giant? Gustul bun, miezul suculent si o cantitate normala de seminte. Ce sa-ti doresti mai mult? Poate o bucata de branza buna cu care sa asortezi.

Soiul dezvolta o tufa puternica, de inaltime spre 2m, din care cauza trebuie sa-i pui un arac ca lumea. Ca sa o cultivi asa cum trebuie ai nevoie de multa rabdare. Altfel te va enerva faptul ca in ciuda stradaniilor tale, pe firul cu pricina sunt doar 3-4 rosii. Putin, dar bun, pare a fi moto-ul acestui soi, 4 rosii, dar fiecare de o kila bucata, nu e de colea.

Lasa un comentariu

Daca ai cultivat acest soi, m-as bucura foarte mult sa stiu parerea ta, mai ales privind felul in care el s-a comportat in gradina ta. Nu uita sa precizezi zona unde se afla gradina ta, pentru a sublinia modul in care acest soi se adapteaza in diverse locuri din tara. In felul acesta vei ajuta multi gradinari sa aleaga rosiile cele mai potrivite pentru gradina lor. In numele lor, si al meu, iti multumesc.