Palestinian

O rosie originara din SUA, statul Ohio, dintr-o localitate care se numeste East Palestine. S-a facut cunoscuta cam de prin 1986 cand a fost inscrisa in catalogul Seed Savers.
seminte de rosii
Palestinian este o rosie cu crestere nedeterminata si maturitate (coacere) in plin sezon. Fructele sunt de culoare rosie, dar mai deschisa, mai spre roz, grupate in buchete de cate 2-3. Forma este variabila, cel mai des beefsteak, dar poate lua si aspecte cordiforme usor incretite. In jurul coditei este o depresiune bine evidentiata. Este o rosie de gabarit, fiind mentionate exemplare de pana la 900gr. Miezul este bine definit, cu seminte putine, suculent si carnos. Gustul foarte bun, balansat intre acru si dulceag. Palestinian este o rosie care, datorita miezului dens si consistent, poate fi folosita la orice: platouri, sandwichuri, mancaruri, conserve. Fructele se pot usca bine la soare si pastrate astfel.
seminte de rosii
Foarte productiva, in special in partea a doua a sezonului. Tufa puternica, inalta 1,75m care necesita sprijin. Frunza normala. Buna rezistenta la mediu agresiv si boli, in special la putregai.

Eu am fost multumit de aceasta tomata si o recomand. O singura mentiune, desi se spune ca merge in orice fel de climat, are nevoie de apa, nu-i prea place sa fie pamantul uscat in jurul ei.

Dar una peste alta, face toti banii

Comments are closed.