Miracle of the Earth

Amicul meu Sherifful este foarte priceput in a descoperi rosii de care nu a auzit inca nimeni. Asa se face si cu acest soi, Miracle of the Earth, care este unul cu totul special.

Anul acesta le-am pus pentru prima data si nu am putut trage o concluzie clara, dat fiind faptul ca ele au fost primele care au luat in piept temperaturile scazute de la sfarsitul lui aprilie. Au rezistat in final, dar dezvoltarea lor normala a fost serios impiedicata impiedicata. Totusi, ceva-ceva se poate conclude.
seminte de rposii
Miracle of the Earth este o rosie cu crestere semideterminata si maturitate semitimpurie. Fructul este de culoare rosiatica, usor turtit, de marime mare. La mine maximul a fost aproape de 400g, dar Sherifful jura ca in conditii favorabile fructul se duce de voie spre 1Kg bucata. Miezul este bine format, ferm, seminte in numar bisnuit. Gust este bun, de rosie obisnuita, ‘neprelucrata’ in laborator.

Cel mai mult mi-au placut doua lucruri. In primul rand faptul ca este de talie mica, sub 1m inaltime. Asta ar insemna ca nu trebuie copilita prea aspru. La aceste tipuri de tomate eu indepartez doar frunzele cele mai de jos care ating solul si pot fi atacate de mana.Apoi este foarte prolifica.
seminte de rosii
In al doilea rand Miracle of the Earth este foarte prolifica. Am putut observa asta dupa multimea de flori pe care o genereaza. Cand au suferit de frig, a trebuit sa indepartez ramurile suferinde. La tomatale gen tufa (‘bush’) acest lucru este sinonim cu a le afecta productivitatea, dar n-am avut incotro. Totusi, cele cateva fire si-au revenit si au dat niste exemplare frumoase.

Frunza este obisnuita. Talia este mica, dar e nevoie de sprijin pentru ca, prolifice fiind, se vor intinde pe sol. Semideterminate fiind, nu produc pana la sfarsitul sezonului, incheindu-si treaba mai devreme. Sunt o solutie buna pentru cei care pot cultiva in doua etape, in cultura a doua putand pune tot rosii sau altceva de sezon. Daca a fost numaita ‘Miracle’, sa credem ca asa este. Sherif-ul, cel putin, este convins

Comments are closed.