Ideal

Un soi de rosii de la vecinii nostri bulgari al carui nume este in totalitate confirmat de calitatile sale
seminte de rosii
Ideal are o crestere nedeterminata si o maturitate medie, de mijloc de sezon, adica dupa aproximativ 65 – 80 zile de la plantarea rasadurilor. La maturitate, fructul este de forma rotunda, neteda si culoare rosie. Ca marime, poate fi incadrat in grupa rosiilor mari, media fructelor fiind peste 250g. In interior cavitatile de seminte sunt bine structurate determinand astfel un miez carnos. Ideal, asa cum ii spune si numele, este o rosie destinata in primul rand consumului zilnic sub forma proaspata. Gustul rosiei in salate este bun. La nevoie, in caz de supraproductie, este buna si pentru conserve. Este foarte harnica, avand o productivitate ridicata.

Ideal are o tufa viguroasa. Inaltimea ei este in jur de 1,50 – 1,60m. Frunza este de tip normal. Dataorita productivitatii are nevoie de suport (arac) solid

Lasa un comentariu

Daca ai cultivat acest soi, m-as bucura foarte mult sa stiu parerea ta, mai ales privind felul in care el s-a comportat in gradina ta. Nu uita sa precizezi zona unde se afla gradina ta, pentru a sublinia modul in care acest soi se adapteaza in diverse locuri din tara. In felul acesta vei ajuta multi gradinari sa aleaga rosiile cele mai potrivite pentru gradina lor. In numele lor, si al meu, iti multumesc.