Heinz 2274

Heinz este mai mult decat o rosie, este o industrie. Lumea a fost cucerita de multa vreme de salsa, ketchup-ul, pasta, sosul si supa de rosii purtand marca Heinz. Toate aceste produse au la baza soiuri de rosii special create pentru a fi prelucrate si conservate. De-a lungul timpului, compania a produs mai multe astfel de soiuri, dintre care Heinz 2274 s-a dovedit a fi unul dintre cele mai reusite.
seminte de rosii
Soiul de rosii Heinz 2274 este cu crestere determinata si maturitate medie. Nici nu se putea altfel pentru o rosie buna pentru conserve. O rosie de bulion trebuie sa fie cu crestere determinata, cu alte cuvinte sa-si dea toate fructele intr-o singurs recolta, astfel incat sa ai ce lucra. Apoi timpul mediu de coacere permite plantei sa creasca un fruct destul de mare si plin de calitati.

La maturitate acest fruct este de culoare rosie, forma rotunda si marime medie, 100 – 150 grame. Miezul este dens, cu un gust bun si seminte putine. Heinz 2274 este un soi pretabil in primul rand pentru prelucrare si conservare. Dar si o supa din aceste rosii face toti banii. Incercati si n-o sa va para rau.
seminte de rosii
Tufa dezvoltata este puternica, inaltimea variind intre 1,2 – 1,8m. Frunza este normala. Productivitatea este buna, peste medie. Are o buna rezistenta la boli, la mine in gradina fiind suficienta stropirea regulata cu piatra vanata. Se descurca bine in zonele aride si secetoase.

1 Raspuns la Heinz 2274

  1. Coconu tudorel says:

    Rusanesti Olt Planta viguroasa nu este pretentioasa fructul 180g/220. Depinde si de ingrasamant sunt multumit. Recomand celor care vor sa facă cultura si bani

Lasa un comentariu

Daca ai cultivat acest soi, m-as bucura foarte mult sa stiu parerea ta, mai ales privind felul in care el s-a comportat in gradina ta. Nu uita sa precizezi zona unde se afla gradina ta, pentru a sublinia modul in care acest soi se adapteaza in diverse locuri din tara. In felul acesta vei ajuta multi gradinari sa aleaga rosiile cele mai potrivite pentru gradina lor. In numele lor, si al meu, iti multumesc.