Gigante de Galicia

In scoala la geografie am avut nota 9, asa ca ma mai pot insela din cand in cand, dar cred ca nu gresesc atunci cand spun ca Galicia este o zona in Spania. Spun asta pentru ca mi s-a parut ciudat sa primesc acest soi din Argentina, si nu numai de la un amic, ci de la trei. Se prea poate ca si pe acolo sa existe vreo Galicie. In orice caz, unul din amicii argentinieni spunea ca este vorba despre o rosie pentru care ai neaparata nevoie de doua maini ca sa o poti cuprinde. Eu m-am descurcat cu o singura mana, exemplarul maxim din gradina fiind de ‘doar’ 465grame.
seminte de rosii
Gigante de Galicia este un soi cu crestere nedeterminata si maturitate medie, de sezon. Fructul este de culosre rosie, are forme foarte neregulate, fiecare exemplar fiind un unicat in felul sau.

Pulpa este tot de culoare rosie, densa si bine formata. Semintele sunt in numar obisnuit si stau cuminti in alveolele lor. O rosie pentru familisti, pentru ca singur nu te poti aventura sa o consumi. Avand in vedere marimea rosiei, apreciez ca productivuitatea este peste medie.
seminte de rosii
Tufa creste inalta, peste 1,6m si viguroasa. Neaparat trebuie asigurat sprijin. Frunza normala, rezistenta la boli la fel.

Comments are closed.