George Detsikas Italian Red

Discutam iarasi despre un soi heirloom. Cu multi ani in urma, sa tot fie aproape 40, un anume Georde Detsikas a primit niste seminte de rosii de la un batran italian care se stabilise de curand in Canada. Printre multe alte lucruri cate trebuiau sa-i aminteasca de casa, italianul adusese si acese seminte de rosii pe care le cultivase acolo timp de multi ani. La randul sau, George, impresionat de calitatile rosiei, a cultivat-o cu pasiune in gradina sa cam 25 de ani. Acum vreo 5 ani semintele au ajuns in America unde s-au bucurat de aceiasi deosebita pretuire si au fost botezate George Detsikas Italian Red. Anul acesta au ajuns si la mine si m-au impresionat la fel de placut. Sa vedem despre ce este vorba.
seminte de rosii
George Detsikas Italian Red este un soi de rosii cu crestere nedeterminata si maturitate medie, de sezon. Fructul este de culoare rosiem de cele mai multe ori are o forma de inima boanta, dar mai apare si ca un glob turtit. Ca gabarit se incadreaza in categoria rosiilor mari. Cel care a avut amabilitatea sa-mi dea semintele, descrie aceasta rosie astfel: “Desi nu a fost plantata in locul cel mai bun, aceasta rosie s-a copt intotdeauna inaintea celorlalte si mi-a oferit multe exemplare de peste 400g. Miezul rosiei este carnos, ferm si plin de substanta, iar gustul imi aminteste de rosiile de alta data”. Eu nu pot adauga decat ca a avut dreptate. Nici la mine aceste rosii n-au avut cele mai bune conditii, dar s-au tinut de cuvant, mereu in jurul a 400g

Planta creste inalta, peste 1,6m si viguroasa. Necesita un sprijin adecvat. Frunza este obisnuita. Productivitatea peste medie. Buna rezistenta in fata bolilor.
seminte de rosii
Desi cu un nume lung si complicat, George Detsikas Italian Red este o rosie care poate multumi oricand si pe oricine. Poate fi folosita pentru consum zilnic, dar si pentru diverse preparate.

Inca un comentariu. Chiar daca voi starni o mare suparare in Canada sau USA, voi declara aceasta rosie ca fiind de origine italieneasca.

Comments are closed.