Criollo Argentino

O rosie care a venit din Argentina. Acolo, la mare trecere sunt rosiile de genul Cherry si unele pe nume Platense, originare din zona Mar Del Plata. Asta iarna n-am avut timp pentru ele, dar sper ca la anul sa-mi pot exprima o opinie despre Platense (sunt vreo 3 varietati). Pana atunci, Criollo nu este un lucru de lepadat. Criollo pare sa fie o abatere de la un mod de viata obisnuit, dar nu este o alegere proasta.
seminte de rosii
Soiul este cu crestere nedeterminata si maturitate medie, in sezon. Fructul este ce culoare roaie, glob usor turtit si incretit in zona umerilor. De marime medie spre mare.

Miezul este foarte dens si plin de suc. Seminte nu prea multe. Un gust bine echilibrat intre acid si dulce. Productivitate peste medie.

Tufa creste inalta (1,6m+), foarte viguroasa, cu un aspect salbatic si are nevopie de sprijin. Frunza este normala. Rezistenta la boli si agresivitatea mediului in limite obisnuite.
seminte de rosii
Initial am crezut ca este vorba despre soiul Creole, care se cultiva mult in Louisiana de Sud, dar se pare ca este vorba despre altceva. Criollo este o rosie care se cultiva traditional in zona muntilor Anzi si este fpoarte apreciata pentru gustul ei.

Comments are closed.