Campbell’s 33 – o rosie pentru ciorbagii

Campbell 33 sau Cambell’s 33 este o rosie veche, originara din SUA, cultivata in special pentru a satisface gustul iubitorilor de supa, dar poate fi consumata si proaspata. Deasemenea, este buna si pentr conservare, mai ales sub forma de suc
seminte de rosii
Campbell’s 33 este un soi cu crestere determinata si coacere timpurie, avand nevoie de 10-11 saptamani de conditii favorabile pentru a produce primele rosii. Fructele sunt de culoare rosie aprinsa, de forma globulara, foarte putin turtita. Campbell’s 33 produce buchete de fructe de marime medie, 180-220gr, cu un miez rosu, foarte zemos, cu seminte bine asezate in cavitatile destinate. Desi zemoase, au o buna rezistenta la crapare, datorita pielitei mai groase ca de obicei. Gustul este bun. Productivitatea este foarte. Frunza este normala. Tufa este puternica, putand atinge inaltimea de 1,30m, ceea ce ne spune ca ar fi nevoie (si am constatat personal ca este nevoie) de sustinere cu niste araci mai mici sau prin palisare. Altfel, rosiile care vor ajunge in supa vor sta pe pamant si parca nu este prea bine. La mine in gradina s-au comportat bine in lupta cu conditiile atmosferice, ba as putea spune ca au o rezistenta peste medie la agresiunea mediului.
seminte de rosii
Pentru cei mai pretentiosi, eu as defini-o ca o rosie buna la toate, desi pentru mine este cel mai bine venita in supe si ciorbe. Dar este placuta si racoritoare consumata in stare proaspata si merge bine si la conserve. Daca mai pui si faptul ca nu este prea pretentioasa si ca este usor de crescut, Campbell’s 33 merita atentie.

Comments are closed.