Bird Large

O alta rosie din colectia de pitice (dwarf) a Sheriffului.

La origine, Bird Large este o rosie ruseasca. Acest soi are o crestere semi-determinata si o coacere semitimpurie. Cand ajunge la maturitate, fructul este rosu, turtit destul de bine si de marime maricica. La mine in gradina nu s-a ridicat peste 250-300g, dar Sherifful zice ca el a obtinut exemplare in zona 450-500g.
seminte de rosii
Pulpa rosiei este bine formata, densa si plina de material. Alveolele semintelor sunt bine conturate. Semintele nu sunt in n umar mare. Si gustul este unul bun. Fara a fi spectaculos are o aroma discreta, bine echilibrata.

Atuurile principale ale acestei rosii sunt ciclul mai scurt de productie, productivitatea si marimea fructelor. Mai greu gasesti rosii semitimpurii care sa produca fructe de o jumatate de kilogram. Este o rosie nimerita pentru cei care vor sa iasa pe piata devreme cu rosii mari. Sau pentru cei care cultiva rosii in doua etape ca sa aiba marfa la inceput si sfarsit de sezon cand preturile sunt mai bune.
seminte de rosii
Desi este scunda are nevoie de un sprijin adecvat. Trebuie plantata mai rar ca sa nu fie inghesuita. Un minus ar fi faptul ca este sensibila la putregai, dar asta nu este neaparat o boala, ci poate insemna ca plantele sunt prea dese si nu respira bine, ca in sol exista o carenta de calciu. Este nevoie de un pic de atentie ca sa nu se induca acele conditii defavorabile.

Altfel, o rosie buna si profitabila.

Comments are closed.