Trandafa

Trandafa este un soi care vine din Ionestii de Valcea de la Ion Bibicu cunoscut sub numele de Trandaf. De la numele lui se trage si numele acestei rosii, adica Trandafa.
seminte de rosii
Soiul de roosii Trandafa este unul cu crestere nedeterminata si maturitate medie, in plin sezon. Fructul este rosu, de o forma globulara usor turtita. Asa se intampla cel mai des, pentru ca in gradina mea am obtinut si alte forme. Se mai corcesc si ele, oricat de mult se spune ca rosiile nu prea au obiceiul acesta.

Miezul este foarte dens, foarte zemos si nu are prea multe seminte. Rosii tocmai bune pentru bulion, desi fac fata si intr-o salata cu de toate. Gustul este tipic al unei rosii traditionala, racoros si usor acid (acrisor)
seminte de rosii
Ca marime, Trandaf spune ca se duc si spre 1Kg bucata, dar la mine in gradina, cele mai mari au ajuns cam la 250gr, ceea ce nu este tocmai de neglijat. Acuma, depinde si de conditiile de care beneficiaza

Tufa nu creste prea inalta, cam pe la 1,3 – 1,5 cm. Trebuie totusi sprijinita, pentru ca are o productivitate buna si strange ceva greutate pe ramuri. Frunza este normala. Nu mi s-a parut a fi sensibila la vreo boala anume.

Comments are closed.