Taranesti Uriase de Dambroca

Dambroca este o comuna din judetul Buzau. Dat fiind faptul ca de la o vreme sunt oarecum conectat la acest judet, am ajuns la concluzia ca aici sunt oameni de toata isprava, preocupati sa faca lucrurile bine, iar pamantul ii ajuta cu toate puterile sale.

Despre originea si istoria aceastei rosii nu stiu prea multe. Semintele le-am primit de la o asociatie taraneasca si am fost curios sa vad ce poate iesi din ele. Si am fost multumit, a iesit o treaba buna.
seminte de rosii
Taranestile de Dambroca sunt un soi de rosii cu crestere nedeterminata si coacere in plin sezon. Fructul este de culoare rosie, are forma rotund globulara cu umeri incretiti, dar nu prea tare. Miezul este la fel rosu, consistent, dens, suculent cu un gust complementar dulce-acrisor, specific rosiilor traditionale. Au o productivitate foarte buna. La mine in gradina nu au excelat prin exemplare mari, ci printr-o uniformitate de marime bunicica. Adica am avut rosii multe si maricele, toate cam la fel, in plaja 250-300g. O situatie interesanta si profitabila
seminte de rosii
Tufa este viguroasa, inalta (1,80m) si cere sprijin serios. O buna rezistenta fata de agresivitatea mediului si bolile specifice.

O rosie buna la toate, care nu te face de ras, orice ai cere de la ea.

Comments are closed.