Rozalie de Budila

Rosia asta rozalie o am de la Aurica Fulger, un oltean ajuns prin partile Brasovului. Cred ca v-am spus povestea lui aici. Nu este singura rosie pe care o am de la el, dar despre celelalte va voi povesti alta data.

Rozalia de Budila (Budila este satul din care a luat-o Aurica) este o rosie cu crestere nedeterminata si maturitate medie, de sezon. Asa cum ii spune si numele, fructul matur este de culoare roz, in forma de inima, cu o piele subtire si lucioasa. Miezul este rosu, dens si cu seminte putine. Are un gust foarte bun, usor dulceag. Productivitate este buna, peste medie. Ca marime, fructele sunt in categoria medie-mare. La mine in gradina cel mai mare exemplar a ajuns sa fie pe la 221gr. Si la Aurica tot cam asa, chiar ceva mai mari ca el are pasari si animale si strange balegar.

Tufa creste viguroasa, inalta cam de 1,3 – 1,5m. Este nevoie de arac sau palisare. Frunza normala. Nu a aratat sensibilitate la mana sau alte boli. Nu-si rasuceste frunza la caldura, asa cum fac clasicele soiuri inima de bou.

Comments are closed.