Queen Marbena

Aceasta tomata este o regina. Cel putin asa sustine amicul meu care o cultiva in gradina sa de multi ani, ca este regina gradinii lui. Si intr-adevar, eu m-am convins, isi merita titlul. Asa ca nu degeaba i-am zis ‘Queen’.
seminte de rosii
Queen Marbena este un soi de tomata cu crestere nedeterminata si maturitate (coacere) de sezon

Fructul este de culoare portocalie, de regula rotund, neted si placut la pipait. Ca gabarit se situeaza in clasa medie-mare, majoritatea fructelor avand peste 200g. La mine maximul a fost de 353g. Miezul este de culoare galbena-portocalie, bine format, zemos si cu o textura fina. Gustul este un adevarat regal de arome. Acest gust deosebit si pulpa consistenta face ca aceasta tomata sa fie foarte buna pentru suc. Si un pont din partea amicului meu: la un pahar de suc, musai doua cuburi de ghiata si o frunza de busuioc (daca se poate lemon)

Queen Marbena dezvolta o tufa puternica, viguroasa, de inaltime variind intre 1,4 si 1,8m. Frunza este normala. Productivitatea peste medie.
seminte de rosii
Rezistenta la boli s-a dovedit a fi normala pentru ca s-a simtit bine in gradina mea cu tratamentele obisnuite

In concluzie, daca obisnuiti sa faceti o lista cu ce vreti sa aveti musai in gradina, Queen Marbena este o sugestie.

3 Raspunsuri la Queen Marbena

  1. Pingback: Incurcaturi si seminte de rosii | Rosii din Gradina

  2. Pingback: Cu gandul la seminte de rosii pentru la anul | Rosii din Gradina

  3. Teodora says:

    Intradevar o rosie portocalie minunata. Rosiile galbene au o aciditate mai mica decat rosiile obisnuite. Anul acesta Am facuT si suc de rosii din ele. A iesit o minunatie de suc portocaliu, zici ca este nectar de caise. Anul acesta am avut numai trei fire care au fructificat abundent si au rezistat foarte bine la boli. La anul intentionez sa plantez mai multe. Astept cu interes sa vad ce surprize ne oferiti pentru anul viitor! O seara buna va doresc!

Lasa un comentariu

Daca ai cultivat acest soi, m-as bucura foarte mult sa stiu parerea ta, mai ales privind felul in care el s-a comportat in gradina ta. Nu uita sa precizezi zona unde se afla gradina ta, pentru a sublinia modul in care acest soi se adapteaza in diverse locuri din tara. In felul acesta vei ajuta multi gradinari sa aleaga rosiile cele mai potrivite pentru gradina lor. In numele lor, si al meu, iti multumesc.