Pink Delice

Pink Delice este una dintre rosiile familiei, cea mai tanara. Mama a luat cateva seminte de la Ioana lu’ Stelu, o ruda de-a noastra, cam cu 20 de ani in urma si de atunci rosia asta n-a mai parasit gradina. Numele i l-am pus eu anul trecut. Un prieten de peste mari si tari era interesat de ceea ce ei numesc ‘heirloom tomatoes’ adica de soiuri de rosii pe care gradinarii le cultiva de ani buni, uneori chiar de generatii. Daca este sa iau in calcul doar istoria din gradina mea, Pink Delice nu este chiar o rosie seminte de rosii
‘heirloom’, dar cu siguranta ca in gradina la tanti Ioana lu’ Stelu mai avea destula vechime, asa ca istoria ei este nedeterminata in timp. Pe urma, gradinile sunt situate cam la 200m distanta, asa ca, fara sa fortam lucrurile, Pink Delice are suficienta vechime ca sa fie o ‘heirloom’ in toata puterea cuvantului, mai ales ca acum are si nume. In fiecare an acest soi este pe lista mea de seminte de rosii.

In primul rand trebuie sa stiti ca Pink Delice face parte din categoria inima de bou. Ajunsa la maturitate, produce fructe de culoare roz, cu un pic de umeri verzui, cu piele neteda si de marime medie, a caror greutate variaza intre 100-200g. Un prieten gradinar de peste ocean mi-s spus ca a cules o rosie de 377 grame. Poate ca si la tanti Ioana sa fi crescut mai mari, ca era foarte priceputa, dar nu stiu. In orice caz, sunt foarte carnoase si au putine seminte, numai bune pentru bulioane si paste, mai ales ca si gustul este unul de apreciat. Si productivitatea este buna.seminte de rosii Pink delice

Pink Delice are o crestere nedeterminata si o maturitate medie. De regula soiurile inima de bou au o maturitate tarzie, dar acesta se coace mai repede, nu trebuie sa astepti prea mult, ceea ce pe mine ma bucura.

Tufa este puternica, viguroasa, cu inaltime de peste 1,80 m din care cauza e nevoie de arac bun. Frunza este normala. Eu le stropesc regulat cu zeama bordeleza si nu am avut probleme.

2 Raspunsuri la Pink Delice

  1. Pingback: Seminte de rosii de la Ioana lu’ Stelu | Rosii din Gradina

  2. Pingback: Cine mai are seminte de rosii din gradina bunicilor ? | Rosii din Gradina

Lasa un comentariu

Daca ai cultivat acest soi, m-as bucura foarte mult sa stiu parerea ta, mai ales privind felul in care el s-a comportat in gradina ta. Nu uita sa precizezi zona unde se afla gradina ta, pentru a sublinia modul in care acest soi se adapteaza in diverse locuri din tara. In felul acesta vei ajuta multi gradinari sa aleaga rosiile cele mai potrivite pentru gradina lor. In numele lor, si al meu, iti multumesc.