M&B

Sunteti curiosi sa stiti ce inseamna M&B? Ei bine, m-am jucat si eu un pic si am restrans Mari si Bune doar la trei caractere: M&B. Aceste seminte de rosii au venit din Moldova si nu degeaba au fost botezate Mari si Bune. Cei care le cultiva si ingrijesc, au in solarii o ordine si curatenie demna de o adevarata farmacie. Asta insemneaza munca, pasiune si, mai ales, dragoste. Felicitari si respect, acesti oameni le merita pe deplin. Si mai au inca un soi de rosii foarte bun, Gradinaresele, o rosie deosebita.
seminte de rosii
Daca as fi pastrat numele Mari si Bune, asa cum le alinta ‘parintii’ lor, as fi putut incheia prezentarea aici, nemaifiind nevoie de nicio descruiere din partea mea. Eventual mai trebuiau adaugate o poza-doua. Dar daca pastram mult mai misteriosul M&B, atunci avem nevoie de cateva cuvinte care sa ne spuna despre ce este vorba.
seminte de rosii
Ei bine, M&B este un soi de rosii cu crestere nedeterminata care se coace in sezon, adica are o maturitate medie. Fructul este de culoare rosie, de marime mare, un glob uneori foarte usor turit, cu suprafata neteda. Pulpa (miezul) este densa, plina de ‘material’ si cu un numar obisnuit de seminte. Gustul este bun si am observat ca o rosie tinuta o ora in frigider te invioreaza efectiv. Este buna la toate, de la consum zilnic, pa prelucrari sub forma de paste si/sau bulioane. Productivitate buna

Planta are o talie medie si dezvolta o tufa viguroasa. Necesita sprijin. Frunza este normala. Rezistenta la boli obisnuita.
seminte de rosii
Mari si Bune! E clar?

Comments are closed.