Marilene

Este vorba despre un soi de rosii pe care l-am ‘recoltat’ din gradina lui Usturoi din Giubega Doljului. Avea Usturoi o gradina frumoasa bine pusa la punct, cu tot ce trebuie in ea. Si niste roaii frumoase ‘Ca Marilena, fata mea’, zicea el. Cinstit vorbind, rosiile erau cum erau, dar Marilena era intr-adevar frumoasa. Oare ce fel nesimtitor de de rosie sa fi fost ca sa nu cresti frumoasa in preajma unei stfele de fete?
seminte de rosii
Dar povestea despre Marilene o puteti citi aici.
Marilenele sunt un soi de rosii cu crestere nedetrminata. Se coc in plin sezon, sau cum am zice noi, au o maturitate medie.

Fructul este globular, rotund, pietros, mare-maricel si ar face cinste multor tricouri de doamne. Este de culoare rosie aprins, umerii sunt usor cutati si de multe ori sunt usor galbui atunci cand ete copt. Miezul este ferm, zemos, cu cavitatile bine conturate. Gust bun de rosie traditionala. Echilibrat, adica nici dulce, nici acrisor, tocmai cum face placere.
seminte de rosii
Tufa este viguroasa, cam de un metru si jumatate inaltime, are nevoie de sustinere. Frunza este obisnuita. Productivitate peste medie, iar fructele peste medie ca gabarit. Nu mi s-a parut a fi prea vulnerabile la bolile obisnuite ale gradinii. Si la caldura se comporta bine

O rosie perfecta, buna la toate, care nu te face de ras in orice situatie

Comments are closed.