Happy

Desi numele acestei rosii este pur englezesc, ea se numeste astfel deoarece exista in zona Iasiului un gradinar fericit ca o cultiva. Este fericit, adica Happy, de unde si numele lui si al rosiei. Si mai are un mnotiv pentru a fi in culmea bucuriei, asa dupa cum el insusi marturiseste: “Cand imi vad copii muscand dintr-o rosie asa ca din mar, simt ca tot efortul a meritat”. Acuma ca ati inteles despre ce este vorba, sa trecem la treaba.
seminte de rosii
Happy este un soi de rosii cu crestere nedetrminata care se coace (maturizeaza) in sezon. Fructul este de culoare rozalie, mare ca gabarit. Happy spune ca in gradina sa, un astfel de fruct se apropie destul de des de 1Kg ca greutate. Are o forma globulara, lobata mai mult sau mai putin. De regula, cele mai mari sunt si cele mai ‘lobate’. Miezul este dens, ferm. Semintele sunt asezate in cavitati distincte in numar obisnuit, adica nu este o roaie semintoasa. Face parte din categoria /buna la toate’ si are un gust care nu te face de rusine. Productivitate buna.

Tufa este inalta, peste 1,8m, puternica si viguroasa. Necesita sustinere. Nu cere o ingrijire sp[eciala, dar daca i se da atentie, te rasplataste pe deplin. Are o rezistenta normala la boli si agenti de mediu vatamatori.
seminte de rosii
Uneori nu e prea dificil sa fii Happy.

Comments are closed.