De Cheveres

De la Timisoara inspre Buzias, cam la 25 de km se afla Cheveresul Mare. De acolo vine rosia aceasta. Un amic, pasionat in primul rand de fotografie, mi-a trimis cateva seminte dintr-un soi pe care mama domniei sale il cultiva de ani multi. Anul acesta l-am cultivat si eu si am fost foarte placut surprins.
seminte de rosii
Soiul De Cheveres este cu crestere nedeterminata si maturitate medie, de mijloc de sezon. Fructul este de culoare rosie, in forma de glob turtit, de o marime medie in jurul a 250g, cel mai adesea neted, desi am avut si exemplare usor crete in zona umerilor.

Miezul este mai inchis la culoare (tot rosu), foarte dens si suculent. Imediat ce tai rosia, miezul se brumeaza si se acopera de lichid. Semintele in numar obisnuit sunt bine asezate in cavitatile lor. Gustul este foarte bun, bine echilibrat intre dulce si acid. Productivitate peste medie. O rosie buna la orice, o rosie de familie care acopera toate necesitatile.
seminte de rosii
Tufa creste inalta si viguroasa (peste 1,5m). Necesita sprijin pentru a putea duce toata greutatea. Frunza normala. Rezistenta la boli obisnuita

Comments are closed.