Crete de Izvor

Izvor este o localitate la nord de Craiova. Cum treci de Albestiul lui nea Lixandru, intri in Izvor. Afacut introducerea asta ca sa va spun ca este posibil ca acest soi sa fie ruda cu acele Dulci de Albesti, numai ca cele de Izvor sunt mai incrtetite decat papusile lui nea Lixandru.
seminte de rosii
Rosiile Crete de Izvor sunt un soi cu crestere nedeterminata si maturitate (coacere) de sezon.

Fructele sunt ce culoare rosie aprinsa, rotunde dar putin plate si cu incretituri in jurul coditei (zona umerilor). Sunt de marime medie-mare, mjoritatea in jurul a 200g si peste. Miezul este bine conturat, cu alveole bine formate. Au zeama suficienta si un gust de rosie traditionala.

Tufa creste inalta si viguroasa, cam pe la 1,4 – 1,8m inaltime, din care cauza este bine sa aiba asigurata un sprijun bun pentru a sustine greutatea. Productivitatea este buna, chiar peste medie. Nu cere tratamente speciale, la mine s-au comportat bine imbaiate cu produsele clasice.
seminte de rosii
Cretele de Izvor sunt bune la paste si bulioane, dar si pentru consum in stare proaspata. Puse intr-o salata de sezon au un aport important de zeama in care se scalda toate celelalte legume. Lingura sa ai si pofta.

Comments are closed.