Chris’ Greek Mama

Sunt oameni care an de an, clipa de clipa, fac mereu acelasi lucru, incat nu li se mai pare ca fac un lucru deosebit. Totul intra in normal, rutina, obisnuinta. Pana intr-o zi cand vine cineva din afara si zice:”mai omule, ceea ce ai facut tu este un lucru extraordinar, altii ar fi renuntat de mult”.
seminte de rosii
Cam asa si cu rosia aceasta. Ea este cultivata de generatii in Grecia, in familia lui Chris. In prezent, de ea se ocupa mama lui. Chris inca nu impartaseste obiceiul familiei, ba chiar a parasit locurile natale pentru indepartata America. Acolo a povestit unuei doamne gradinar ce rosie are mama sa in gradina. Si uite asa, din mana in mana, rosia din gradina mamei lui Chris a ajuns pana la mine. Si in curand la voi.

Aceasta rosie are o crestere nedeterminata si o maturitate de sezon. Fructul este de culoare rosie, de forma globulara cu multe incretituri. Ca gabarit se incadreaza in categoria rosiilor mari.

Miezul este bine conturat, carnos si totusi suculent. Nu prea are seminte. Gustul este foarte echilibrat, nici acid, nici dulce. Rosia asta are de toate: si zeama, si pulpa si gust. Buna pentru orice. Un deliciu in salate sau pe un platou. Excelenta pentru paste, sosuri, sucuri, bulioane. Are si o productivitate buna.
seminte de rosii
Rosia dezvolta o tufa foarte viguroasa, inalta de peste 1,6m. Are nevoie de sustinere. Frunza normala

Cred ca pentru consumul unei familii, rosia aceaste este foarte potrivita, putand fi folosita la orice.

Comments are closed.