Bunicul Mihai

Ei bine, dragi prieteni, inchipuiti-va un batran care de ani multi iese din casa primavara devreme si arunca in pamant seminte de rosii. Este Bunicul Mihai si face acest lucru de peste 40 de ani, an de an, primavara de primavara. Acum se apropie de 80 de ani si il mananca palmele la gandul ca mai este ceva vreme pana la primavara viitoare. Aceasta este pe scurt povestea acestei rosii. Rosia Bunicului Mihai.
seminte de rosii
Varietatea aceasta are o crestere nedeterminata si o coacere – maturitate – medie, de sezon. Fructul este de culoare rosie, de forma rotunda fara lobi sau incretituri. Ca gabarit se poate incadra in categoria medie spre mare. Miezul este de culoare rosie, bine conturat, dens, plin de substanta. Seminte intr-o cantitate normala. Are un gust simplu si direct de rosie. Fara nuante de dulce, acru, etc. Buna pentru consumul de zi cu zi. La nevoie, o poti prelucra si depozita in sticle si borcane. Productivitate bina, peste medie.

Tufa este inalta (1,6m) si viguroasa. Necesita sustinere. Frunza obisnuita. Rezistenta la boli in limite normale.
seminte de rosii
O rosie potrivita pentru climat mai rece, desi, acolo in locul ei de origine este pura campie. Sau, mai bine zis, o rosioe care se poate planta de timpuriu

Comments are closed.