Seminte de rosii sunt? Atunci, la treaba !

Inainte de a da drumul la discutie, cred ca este bine sa punem in evidenta doua lucruri:

1. Avem nevoie de 6-8 saptamani pentru ca din seminte de rosii sa obtinem un rasad bun pentru plantare
2. Plantarea se face atunci cand rasadurile au un risc minim de a fi afectate de temperaturi scazute, eventual chiar inghet.
seminte de rosii
Sa luam cazul cel mai obisnuit, si anume ca vrem sa infiintam o cultura in aer liber. Atunci, pentru a afla cand este timpul sa incepem plantarea rasadurilor trebuie sa consultam statistica temperaturilor locale si sa vedem cam cand este data ultimei temperaturi de inghet.

La mine in sudul tarii statistica spune ca ultimele temperaturi negative se manifesta in intervalul 1-5 aprilie. Mai adaugam 15 zile pentru siguranta si putem conclude ca in intervalul 16-20 aprilie ne putem apuca de plantat rasadul de rosii. Pentru a-l avea gata la 16-20 aprilie, trebuie sa dam timpul inapoi cu 6-8 saptamani, si aflam ca e bine sa ne apucam de treaba in intervalul 15-20 februarie.

Odata aceste lucruri stabilite, va puteti face o programare
Daca aveti nevoie de seminte de rosii din soiuri romanesti si straine va invit sa
(CLICK AICI) alegeti dintr-o lista de 130 de soiuri de seminte de rosii

Deci, la treaba, ce mai asteptati?

This entry was posted in Chestiuni tehnice, Ganduri de sezon and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Raspuns la Seminte de rosii sunt? Atunci, la treaba !

  1. dan mihai says:

    corect cu temperaturile ! eu am obiceiul sa mai consult si statistica ploilor. foarte paguboase ploile de primavara. astfel se mai intind un pic termenele. cu stima!

Lasa un comentariu

Daca ai cultivat acest soi, m-as bucura foarte mult sa stiu parerea ta, mai ales privind felul in care el s-a comportat in gradina ta. Nu uita sa precizezi zona unde se afla gradina ta, pentru a sublinia modul in care acest soi se adapteaza in diverse locuri din tara. In felul acesta vei ajuta multi gradinari sa aleaga rosiile cele mai potrivite pentru gradina lor. In numele lor, si al meu, iti multumesc.