Yellow Brandywine

Yellow Brandywine a aparut pentru prima data in 1996 in statul american Ohio. Este recomandata ca fiind o rosie nobila, de calitate. Despre ea se spune ca este cea mai gustoasa membra a familiei Brandywine.cretere nedeterminata, maturitate medie, seminte

Yellow Brandywine are o crestere nedeterminata si o maturitate medie, aproximata la 82-90 de zile de la transplantare. Are un fruct de culoare galbena, fruct de marime mare, care poate sa ajunga si la greutatea de 4-500 de grame in cazul in care nu sunt pastrate prea multe fructe pe o tulpina. Fructele sunt aplatizate, cu umeri incretiti, dar cu forme mai regulate decat clasica Brandywine Sunt moi, zemoase, de un dulce mediu, chiar usor cremoase.

Frunza este de tip cartof, tufa este bogata, viguroasa, cu o inaltime de 1,20-1,50m.

Productivitatea soiului este buna. Adaugata in salate, da o culoare si un gust deosebit. Fructul nu are prea multe seminte. In concluzie este o tomata sau , daca vreti, o rosie peste medie si care merita sa fie luata in seama pentru o perioada nedeterminata.

Lasa un comentariu

Daca ai cultivat acest soi, m-as bucura foarte mult sa stiu parerea ta, mai ales privind felul in care el s-a comportat in gradina ta. Nu uita sa precizezi zona unde se afla gradina ta, pentru a sublinia modul in care acest soi se adapteaza in diverse locuri din tara. In felul acesta vei ajuta multi gradinari sa aleaga rosiile cele mai potrivite pentru gradina lor. In numele lor, si al meu, iti multumesc.