Hilbilly – o bicolora sensibila

Hilbilly este o rosie bicolora despre ale carei origini se presupune a fi Germania. Se crede ca prima data nemtii au adus seminte din aceste rosii in sud-estul Statelor Unite. Cu timpul insa, calitatile acestei rosii bicolore au facut-o sa devina una din cele mai populare tomate din West Virginia.

Hilbilly este o rosie cu crestere nedeterminata si maturitate semi-tarzie apreciata la 80-90 de zile de la plantare.crestere nedeterminata, maturitate medie

La maturitate, fructul este bicolor, galben si rosu, de marime mare, atingand in medie 3-400g si peste. Gustul este bun, fara multa aciditate fiind o rosie preferata de consumatorii care nu agreaza sau vor sa evite aciditatea obisnuita a tomatelor. Fructul are o forma turtita, usor incretita. Are un interior zemos cu seminte putine. Desi este o rosie tarzie, care produce spre toamna, Hilbilly nu este folosita la paste si bulioane, ci se consuma mai mult in stare proaspata in salate si sandwichuri.

Tufa este viguroasa si are o frunza normala.

Se spune despre ele ca sunt foarte sensibile la conditiile de mediu, de sol si ingrijire. Gustul lor posibil sa depinda foarte mult de acesti factori, cultivatorul putand avea surpriza ca din aceleasi seminte sa obtina intr-un an rosii cu gust excelent, iar in urmatorul unele cu gust mai putin bun. Posibil ca gustul sa varieze si in functie de unele conjuncturi inca nedeterminate.

Lasa un comentariu

Daca ai cultivat acest soi, m-as bucura foarte mult sa stiu parerea ta, mai ales privind felul in care el s-a comportat in gradina ta. Nu uita sa precizezi zona unde se afla gradina ta, pentru a sublinia modul in care acest soi se adapteaza in diverse locuri din tara. In felul acesta vei ajuta multi gradinari sa aleaga rosiile cele mai potrivite pentru gradina lor. In numele lor, si al meu, iti multumesc.