Fasole chinezeasca Yard Long

Este un soi de fasole pe care eu l-am consumat sub forma de teaca verde, nu stiu daca sub forma de boabe uscate este la fel de buna. Teaca este de culoare verde deschis, creste lunga pana la 50cm ca un snur, este dreapta, fara ate. Are un gust foarte bun. Secretul este sa o culegi atunci cand grosimea este ca a unui creion. Daca ai pierdut aceasta faza, teaca incepe sa se ingroase si mai bine o lasi sa se maturizeze ca sa recoltezi semintele pentru anul viitor.
seminte de rosii si fasole
Este un soi de fasole urcatoare, necesitand o palisare corespunzatoare. Se insamanteaza primavara, atunci cand pericolul de inghet in sol scade in probabilitate. Necesitatile de fertilizare sunt medii. Are nevoie de un loc luminos, suportand foarte bine arsita verii.

In zonele cu veri lungi si calduroase se recomanda 2-3 plantari succesive la interval de doua saptamani. Astfel, va veti asigura de o productie mai lunga. Dupa rasarire lastarii par a creste cam dezorientati, din care cauza trebuiesc ‘ajutati’ sa gaseasca aracul sau firul de sustinere. Dar dupa un mic exercitiu, prind miscarea si se descurca singuri.

Pentru a stimula productivitatea, se recomanda recoltarea zilnica. Tecile care apuca sa se ingroase mai mult decat un creion, isi schimba aspectul si nu mai sunt la fel de gustoase. Dar daca se recolteaza la timp gustul este excelent. Poate fi gatita in toate felurile in care se gatesc soiurile obisnuite. Se poate pastra bine la congelator. Datorita faptului ca sunt drepte, ocupa foarte economicos spatiul si nu este nevoie sa fie oparita in prealabil. Eu obisnuiesc sa le tai in doua inainte de a le baga la congelat.
seminte fasole si rosii
Nu am observat sa aiba dusmai specifici. Este chiar mai rezistenta la boli decat soiurile pe care le-am cultivat anterior. Rezista la caldura, are nevoi medii de fertilizare si irigare, ceva mai multa apa atunci cand este in floare o ajuta mult.

Fasolea Yard Long este o optiune pe care n-o veti regreta.

Comments are closed.